knjizara.com
Holanđanka

Elen Kit (autor)

Holanđanka
1099 din
U korpu

Amsterdam, maj 1943. Dok lale cvetaju, nacističke trupe sve više stežu obruč oko grada. Poslednji trzaji holandskog pokreta otpora nestaju, a Marajke de Graf i njen muž uhapšeni su i deportovani u koncentracione logore u Nemačkoj. Marajke se našla pred teškim izazovom: mora da bira između spore smrti u radnom logoru ili šanse da preživi ako se pridruži logorskom bordelu.
Sa druge strane žice, SS oficir Karl Miler stiže u logor sa nadom da će ostvariti očeva očekivanja o ratnoj slavi. Međutim, suočen sa brutalnom rutinom nadležnih i svakodnevicom punom egzekucija i kazni, žudi za bekstvom. Tada upoznaje Marajke, a njihov susret promeniće im živote zauvek.
Na drugom kraju svet

a, u Buenos Ajresu, Lučano Vagner našao se u vojnom zatočeništvu tokom argentinskog Prljavog rata. Pokušava da pronađe načine da pruži otpor iz zatvorske ćelije koju možda nikada neće napustiti, trudeći se da održi nadu o slobodi.
Od Holandije, preko Nemačke pa sve do Argentine, Holanđanka plete priče o tri sasvim različite osobe koje dele jednu tajnu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 271 str.; 978-86-10-03234-5;