knjizara.com
Golub i zmija
Uspon i pad ex-Yu gnostičke zajednice EGA

Dušan Stojanović Borga (autor)

Golub i zmija
rasprodato

Istorija Bele Gnostičke Crkve, koju izlaže knjiga Golub i zmija – uspon i pad gnostičke zajednice EGA, svakako može da mnogo čemu pouči i posavetuje sadašnje i buduće spiritulne tragače, „lovce Istine“, ljude koje neodoljivi unutrašnji impuls nagoni da se upuste u plovidbu nepreglednim morima duha, pod uslovom, naravno, da su spremni i voljni da iz nje uče. Drugi, ništa manje značajan aspekat ove istorije odnosi se na motivaciju jer su iskustva gnostičkih tragača okupljenih u Beloj Gnostičkoj Crkvi uistinu inspirativna. Autentični spiritualn

i doživljaji, kojima knjiga obiluje, mogu da posluže kao dodatni podstrek svesnim tragačima, ali i buditelj zapretenog unutrašnjeg zova kod ljudi koji ga još nisu postali svesni, i, slobodno se može reći, ne zaostaju za kazivanjima poznatih duhovnih učitelja zapisanim u njihovim knjigama.
Ma kako to čudno zvučalo ljudima neupućenim u ezoteriju i gnosticizam, ovaploćenje EGA na fizičkom planu omogućila je i njene aktivnosti sve vreme vodila kosmička inteligencija poznata kao Aivaz. O tome ne svedoči samo moto na algolijanskom jeziku upisan u njenom grbu: Asta Aivaz vina – „Nas vodi Aivaz“, već i brojna iskustva njenih članova koja nedvosmisleno pokazuju da ovo vođstvo nipošto nije bilo fikcija, već vrlo živa i očito prisutna realnost.
I kao što je pojava EGA na fizičkom planu svojevremeno okupila pripadnike kosmičkog plemena Algolijanaca, privučene moćnom Arelenom, kako bi nastavili spiritualnu avanturu potrage za samima sobom, započetu ko zna gde i kada, možda će baš ova knjiga u nekim ljudima probuditi „zaboravljeni“ zov Arelene ? Večne Ljubavi i povesti ih na Put ka Sebi.
Dušan Stojanović Borga, pedesetogodišnji IT inženjer i stručnjak za metapodatke, pruža nam u svojoj knjizi istinski insajderski uvid i otkriva malo poznate događaje iz života najznačajnije gnostičke zajednice sa ovih prostora.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Gnosticizam
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Neopress; 2017; Broširani povez; latinica; 22 cm; 363 str.; 978-86-88895-64-4;