knjizara.com
Gabrielov zanos

Sylvain Reynard (autor)

Gabrielov zanos
rasprodato

Trnovita ljubav profesora Gabriela Emersona, svjetski poznatog stručnjaka za Dantea, i Julije Mitchell, njegove nekadašnje studentice, u prvom se dijelu trilogije – Gabrielovu paklu – napokon ostvarila unatoč prošlosti prepunoj problema. Novopečeni ljubavnici odmaknuli su se od hladnog Toronta u romantičnu Italiju, zemlju Dantea i Beatrice, gdje Gabriel uvodi Juliju u senzualne užitke tijela i zanose seksa. No povratak im sprema nešto neočekivano. Njihovoj sreći zaprijeti akademska politika, ljubomorni bivši partneri, kao i pojedini studenti. Kad se Gabriel suoči sa sveučilišnom upravom, hoće li se nad njega nadviti Danteova kob? Ili će se boriti z

a Juliju, svoju Beatrice, zauvijek?

Gabrielov zanos briljantan je nastavak svjetskog hita Gabrielov pakao koji je munjevito osvojio i očarao čitatelje u svijetu i u Hrvatskoj. Trilogija o Gabrielu, poput Pedeset nijansi, nastala je na blogu kao fanfikcija i zatim postala svjetska senzacija. Danas se ova trilogija toliko spominje i citira na blogovima i društvenim mrežama, da i ona sama inspirira autore koji pišu svoje vizije priče o svijetu Gabriela i Julije.

Sylvain Reynard pseudonim je autora koji se vješto skriva od znatiželjne javnosti i sve što se zna jest da živi u Kanadi, voli i proučava renesansnu umjetnost te, naravno, Dantea. Autorica Pedeset nijansi u svojoj knjizi napisala mu je i posvetu: »SR, hvala ti za korisne savjete od početka i što si bio prvi.« Njegova trilogija izazvala je tolik interes u svijetu da čitatelji obilaze Toronto i Firenzu putevima glavnih junaka i uporno pokušavaju otkriti identitet tajnovitog autora.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: VBZ; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 397 str.; 9789533046402;