Fridina čarobna kuća - susret sa Fridom Kalo

Laban Karik Hil (autor)

Fridina čarobna kuća - susret sa Fridom Kalo

495 din

U korpu

Kako odrediti granicu između stvarnosti i mašte? Marija i Viktor će biti u prilici da to naslute u Meksiko Sitiju, u koji su doputovali da pronađu majku. Tu žive bogoliki rvači – večiti suparnici Hrabro Srce i El Dijablo; slepi prosjak Okati, koji se ne odvaja od gitare; životinje koje govore. Mada to ne uviđa, Marija će sa svojim bratom kročiti u magični svet Plave kuće i ublažiti bol i patnju slikarke Fride Kalo.
U priči Fridina čarobna kuća mnogo je nestvarnog. Paradoksalno, upravo nam je nestvarno potrebno da bismo mogli da otkrijemo istinu.

Da bi nam dočarao tajnu stvaralačke motivacije slikarke Fride Kalo, pisac ukršta podatke iz njene biografije i izmišljene događaje. I sama Frida Kalo je volela da izmišlja.
Oživljavanje dela poznatih majstora slikarstva posredstvom uzbudljivih priča, koje dočaravaju pojedinačana dela, nova je biblioteka SUSRETI S UMETNOŠĆU izdavačke kuće Evoluta. Ona upoznaje čitaoce sa stilovima, tehnikama i uticajima velikih slikara, među kojima su Van Ajk, Pol Gogen Frida Kalo, Leonardo da Vinči, Tuluz Lotrek...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evoluta; 2007; Broširani povez; latinica; 22 cm; 133 str.; 978-86-85957-21-5;