knjizara.com
Fotografski priručnik
sve što treba znati o fotografiji (digitalnoj i sa filma)

Fotografski priručnik
rasprodato

Danas kada su nam fotoaparati uvek pri ruci i kada slike pravimo i mobilnim telefonima, kada se fotografije svuda razmenjuju i pronalaze, ova knjiga je neophodna svakome ko želi da usavrši ovu veštinu i napravi veličanstvene i uverljive slike.
Fotografisati je lako. Nije lako napraviti snažnu i upečatljivu fotografiju koja komunicira s posmatračem. Za to je potrebna zanimljiva kompozicija i dobro osvetljenje. Nekim fotografima ovo jednostavno prirodno ide od ruke, dok drugi to tek treba da nauče. Ipak, nema razloga za brigu, potrebno je samo savladati nekoliko osnovnih fotografskih tehnika i amaterske fotografije mogu biti mala umetnička dela.

F

otografski priručnik nudi sve što treba znati o fotografskoj tehnici i umetnosti. Savršeno ilustrovana i jasno pisana, pregledna i upečatljiva poglavlja objašnjavaju najvažnije elemente fotografskih tehnika, od osnovnih pravila kompozicije do najnovijih digitalnih dostignuća. Praktičan, inspirativan i više nego informativan Fotografski priručnik pomaže da izaberete pravi fotoaparat i objektive, uči da manipulišete slikom i postignete najbolje efekte. Od osnovnih tehnika, određivanja ekspozicije, preko efektne kompozicije i važnosti osvetljenja pa sve do izbora atraktivnih motiva i eksperimenata priručnik uvodi čitaoca u svet beskrajnih mogućnosti fotografisanja. Sva uputstva imaju ilustracije koje prati tekst razumljive terminologije, sa savetima profesionalaca koji otkrivaju male tajne velikih majstora, tajne koje čine razliku između amaterske i profesionalne fotografije.

Urednik ovog izdanja i autor većine fotografija je Stiv Bavister, jedan od najuspešnijih i najiskusnijih fotografa u Velikoj Britaniji, objavio je oko dvadesetak knjiga o fotografiji. Uz Stiva u radu na ovom priručniku nučestvovao je tim stručnjaka kako za digitalnu tako i za fotografiju na klasičnom filmu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Digitalna fotografija
Ostali naslovi iz oblasti: Fotografija

Izdavač: Mono & Manjana; 2010; Tvrd povez; latinica; 29 cm; 256 str.; 978-86-7804-245-4;