knjizara.com
Rang i Dale: Farmakologija

Hemfri Rang, Džejms Riter, Filip Mur, Morin Dejl (autor)

Rang i Dale: Farmakologija
rasprodato

Već 25 godina udžbenik Rang i Dale: Farmakologija predstavlja bazu najbitnijih osnovnih i stručnih informacija za studente i zdravstvene radnike širom sveta. Autori H. P. Rang, J. M. Riter, R. J. Flauer i G. Henderson, potrudili su se da i osmo izdanje ovog sveobuhvatnog teksta, koji se lako čita, nastavi tradiciju izvrsnosti tako što pruža nove sadržaje u vezi sa lekovima koji utiču na kožu.
Ukupna

organizacija knjige je zadržana i odražava uverenje autora da delovanje leka treba shvatiti ne samo kao puki opis efekata pojedinačnih lekova i njihove primene već kao hemijsku intervenciju koja ometa mrežu hemijske i c´elijske signalizacije, koja je u funkciji svakog živog organizma. Sva poglavlja su ažurirana, detaljnije su obrađene teme vezane za receptore o pristrasnom agonizmu, alosteričnoj modulaciji i desenzibilizaciji, uveden je dodatni materijal o lekovima za poboljšanje kognicije i dodato je novo poglavlje o farmakologiji kože.

Udžbenik obezbeđuje dobru osnovu ne samo budućim lekarima već i naučnicima koji će steći nova saznanja o delovanju lekova.
• Ponađite sve bitne informacije u vezi sa farmakologijom na jednom mestu!
• Napredujte u sticanju znanja iz svih oblasti farmakologije, počevši od molekularnog razumevanja receptora i dejstva lekova, do kliničkih testiranja određenih vrsta lekova.
• Brzo pronađite sve bitne informacije pomoću specifičnog dizajna stranica koji omogućava lako snalaženje kroz sadržaj.
• Uspešno savladajte kompleksne termine i koncepte uz Ključne informacije, Kliničku upotrebu i ilustracije u punom koloru.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Farmakologija
Ostali naslovi iz oblasti: Farmacija

Izdavač: Data status; 8. izdanje, 2019; Tvrd povez; latinica; 29 cm; 776 str.; 9788674785010;