knjizara.com
Ekološka energetika - širenje primene

Slaviša Đukanović (autor)

Ekološka energetika - širenje primene
1870 din
U korpu

Knjiga Ekološka energetika - širenje primene, prirodan je nastavak autorove prethodne knjige Obnovljvii izvori energije - ekonomska ocena.
Sadržaj obe knjige izatkan je običnim prepletom ekonosmke, ekološke i tehnološke oblasti primene obnovljivih izvora energije. Sponu obeju knjiga čine središnji delovi, koji se tiču troškova primene različitih oblika ekološke energetike.
Govoreći o novoj knjizi , osiim podrobnog pregleda tekućeg razvoja primene obnovljivih izvora energije širom sveta, posebno važan deo čini prikaz savremenih pregnuća u Japanu, kao jednoj od zemalja predvodnica, na koju bi Srbija trebalo da se ugleda.
Ono što je po

tpuno novo jesu brojni tekstovi sa naglašenim ličnim prizvukom, nadahnutim autorovim neskrivenim rodoljubljem i brigom za ekološku budućnost središnje Srbije. a posebno osvrt na oblast oko Tamnave i Kosmaja, koja predstavlja zavičajno područje autorovih predaka i njegovoih potomaka. Zato je prirodno što je ekološkim problemima ovih oblasti Srbije, u trećem delu knjige posvećena nešto veća pažnja .
Posebno je dat osvrt , na osnovu sprovedenog istraživanja, na uitcaj aerozagađenja od prekomernog korišćenja kolubarskog lignita na zdravlje predškolske i školske dece.
Istraživanju se pristupilo, nadajući se da će šira primena ekološke energetike u srbiji imati udela u stvaranju zdravije budućnosti svih njenih žitelja a posebno onih koji tek stasavaju.
Recenzenti: Prof.dr Biljana Jovanović Gavrilović Ekonomski fakultet, prof. dr Gojko Riaklović, Ekonomski fakutlet, prof.d r Petar Đukić , Tehnološko metalurški fakultet iz Beograda.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekologija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekologija

Izdavač: AGM knjiga; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 300 str.; 978-86-86363-50-3;