Društvo mrtvih pesnika

Nensi H. Klajnbaum (autor)

Društvo mrtvih pesnika

770 din

U korpu

Tod Anderson i njegovi drugovi u gimnaziji Velton shvataju da im se život promenio otkako ih je novi profesor engleskog, Džon Kiting – čovek neobuzdanog duha i velike širine – podstakao da „žive neobičnim životima!“ Nadahnuti Kitingom, mladići oživljavaju Društvo mrtvih pesnika – tajni klub u kom su, nesputani očekivanjima škole i roditelja, mogli da se prepuste svojim strastima za životom i potrazi za svojom pravom ličnošću. Kiting upoznaje mladiće s mislima i stihovima velikih pesnika – Bajrona, Šelija i Kitsa – te oni ne samo da otkrivaju lepotu jezika, već počinju i da uviđaju koliko je svaki trenutak u životu dragocen.


Međutim, članovi Društva mrtvih pesnika ubrzo shvataju da novostečena sloboda može imati tragične posledice. Mogu li klub i individualnost koju on podstiče opstati pod pritiskom autoriteta – škole i roditelja – koji su rešeni da unište dečačke snove?
Ovaj roman, nostalgičan za sve one koji su odrastali osamdesetih godina, podsticajan je i za nove generacije, za sve mlade ljude koji tragaju za suštinom svog života i koji prepoznaju da sloboda, avanturistički duh i „zavereništvo“ u prijateljstvu, ljubavi i umetnosti može da ih promeni, da ih načini boljim i srećnijim ljudima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Plato; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 133 str.; 978-86-447-0683-0;