knjizara.com
Dorkasi - legenda o nestanku

Mirjana Detelić (autor)

Dorkasi - legenda o nestanku
najavljeno

Dr Mirjana Detelić se godinama bavi naučnim radom u književnosti. Iskoristivši izuzetno poznavanje mitova i legendi, predanja i književnih dela, čaroliju mašte i veštinu pisanja, izgradila je neobičnu priču.

Nit pripovesti uvezala je za legendu o dorkasima i njihovom misterioznom nestanku, da bi zatim isplela priču kroz vreme i prostor da današnjih dana. Dorkasi su bili učitelji u staroj Grčkoj koji su sami birali svoje učenike, one koji su pokazivali izražene sklonosti ka arkanama, ezoteričnim ili okultnim veštinama. Predmet interesovanja dorkasa bila je magija, tajne veštine, božanski principi i njihovi skriveni zakoni. Odabrani učenici su

zauvek napuštali roditeljske domove i potpuno se predavali životu u hramovima gde se odvijalo školovanje koje njihove roditelje nije koštalo ništa. Zaštitni znak dorkasa bio je gazela.

Neobičan jezik pripovedanja, nabrajanje činjenica i „činjenica“, mogu da prevare površnog čitaoca koji tek nakon nekoliko pročitanih strana uvidi da nije reč o naučnom radu već o – romanu.


Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Tardis; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 102 str.; 978-86-6099-004-6;