knjizara.com
Divljaci: prvi deo: svadba

Sabri Luatah (autor)

Divljaci: prvi deo: svadba
rasprodato

Jedne majske subote u Parizu.
Uoči drugog kruga predsedničkih izbora nazvanih „izborima stoleća”, Ider Šauš, prvi predsednički kandidat musliman u Francuskoj, u ubedljivom je vođstvu. Bila je to naporna i napeta kampanja u kojoj je Šauš uživao podršku svoje žene Ester i ćerke Jasmin, ali i Jasmininog dečka Fuada Neruša, omiljenog televizijskog glumca. Posle promena koje je Šauš napravio u svom timu, na čelu njegovog obezbeđenja obrela se mlada i ambiciozna Valeri Simoneti, „Valkira Simoneti” kako je kolege krišom zovu. Simonetijeva obavlja poslednje provere svog tima koji će pratiti kandidata Šauša do njegovog izbornog mesta...
Istoga dana u Sent Etjenu.
Porodica Neruš grozničavo s

e sprema za veliku svadbu, a u pripremama učestvuje i Fuad, televizijska zvezda i ponos Nerušovih. Ali Fuadov mlađi rođak Karim ceo dan je uznemiren, što u porodici tumače činjenicom da je nedavno izgubio posao. No ubrzo postaje jasno da se iza Karimovog nemira krije nešto daleko ozbiljnije od otkaza. Mladalački nepromišljen, Karim se zamerio Fuadovom bratu Naziru, ozloglašenom vođi lokalne bande. Malo-pomalo, klupko se odmotava, otkrivajući da je sudar između sudbine porodice Neruš i nada cele zemlje neizbežan.
U ritmu napetog trilera, Luatah nas vodi kroz živopisnu porodičnu sagu koja prerasta u uzbudljivu i neizvesnu političku dramu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2018; Broširani povez; latinica; 21 cm; 221 str.; 978-86-505-3015-3;