knjizara.com
Danteova zamka

Arno Delaland (autor)

Danteova zamka
rasprodato

Venecija, 1756... U jednom pozorištu dogodilo se surovo ubistvo – žrtva je raspeta na krstu. Dužd oslobađa Pjetra Viravoltu, avanturistu i zavodnika, koji je trunuo u tamnici sa Kazanovom, da bi sa drugim istražiteljima Republike ispitao i razrešio zločin.

Istraga vodi do Lučane, ljubavnice uglednog venecijanskog senatora; onda do Spadetija, majstora staklara sa Murana; zatim i do Kafelija, izmučenog sveštenika crkve San Đorđo Mađore... Posle Kafelijeve smrti Pjetro saznaje da postoji sekta koja predstavlja pretnju čudesnom gradu. Uronivši u Dant

eovu Božanstvenu komediju, on otkriva osnovno pravilo po kome se događaju ubistva: ona zapravo predstavljaju kazne za grešnike iz devet krugova Danteovog Pakla... i razrešiće se pojavom samog Lucifera!

Sve do vrhunca u kovitlacu karnevala, radnja ovog romana prepuna je dramatičnih obrta, političkih spletaka, mistike, ali i dogodovština nepopravljivog zavodnika. Danteova zamka je uzbudljiv spoj trilera i pustolovnog romana, za ljubitelje žanra prava poslastica.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2006; Broširani povez; latinica; 21 cm; 417 str.; 86-7436-578-7;