knjizara.com
Đavolu za dušu

Sebastijan Foks (autor)

Đavolu za dušu
rasprodato

„Moraš oko necega da mi pomogneš. Detalji su zasad pomalo magloviti, ali slutimda ce biti krupno. Vrlo krupno. Jesi li cuo za doktora Julijusa Gornera?“To ime urezace se Džemsu Bondu u svest. Ime coveka koji se ne povinuje nicemu dosvom egu gladnom moci, coveka od cijeg je bogatstva veca jedino njegova pohlepa,coveka koji nece prezati ni od cega da bi uništio samo srce Velike Britanije.Okrutna likvidacija na pustoj periferiji Pariza pokrece lanac dogadaja koji vodeglobalnoj katastrofi. Istovremeno, plima smrtonosnih narkotika preti da progutaBritaniju šezdesetih godina, britanski putnicki avion nestaje nad Irakom, agrmljavina nadolazeceg rata tutnji Bliskim istokom...
Bond

nalazi predusretljivog saucesnika u liku glamurozne Parižanke SkarletPapave. Trebace mu sva njena pomoc u borbi na život i smrt s dosad najopasnijimprotivnikom ? covekom koji bi se uhvatio u kolo i sa samim davolom.Bond se vratio. Žešci nego ikad.
Napisan povodom stogodišnjice rodenja Ijana Fleminga (28. maj 1908), roman?avolu za dušu majstorski je nastavak baštine Džemsa Bonda ? napeto novopoglavlje u životu najvece špijunske ikone književnosti i filma.Nastavljajuci tamo gde je Fleming stao, Foks vraca Bonda na vrhunac hladnograta, u prici ciji su tempo i napetost gotovo nepodnošljivi. ?avolu za dušu ne samošto hvata samu suštinu originalnih Flemingovih romana nego i pokazuje koliko jeBondovo suocavanje s opasnostima relevantno i za ovo naše doba.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mladinska knjiga; 2009; latinica; 20 cm; 247 str.; 978-86-7928-124-1;