Crvena dama (Švajcarski gambit 3)

Iv Bone, Aleksandar Radović (autor)

Crvena dama (Švajcarski gambit 3)

719 din

Stara cena: 899 din

U korpu

Treća knjiga iz uzbudljive špijunske trilogije Švajcarski gambit koja prati promenljivu sudbinu švajcarskog bankara dvostrukog identiteta i baca novu svetlost na jedan od najstrašnijih perioda XX veka.
Posle mnogobrojnih peripetija, uglađeni švajcarski bankar Gotfrid fon Adler shvata da je mnogo ranije morao odlučno da raskrsti sa dotadašnjim načinom života. Bez obzira na prijateljstva, ambicije i švajcarsku obaveštajnu službu, postoji trenutak kada treba načiniti rez. A njegov izbor se nije oduvek odlikovao poštovanjem moralnih vrednosti.

Kako je često savetovao Rajnharda Hajdriha, nacističkog ideologa holokausta poznatog pod nadimkom „Praški kasapin“, Fon Adler se sada nisu li Hajdrihovi izbori, greške, a potom i zločini, na neki način i njegovi. Rat će očigledno potrajati i možda će mu se ipak pružiti prilika za delimično iskupljenje. Svestan da mora da se bori protiv moćne ruske vojne obaveštajne službe, Fon Adler je primoran da posegne za domišljatošću i lukavstvom.
Usred krize savesti koja ga progoni stiže mu neočekivani posetilac: Martin Borman, koji želi da povrati Hitlerovo blago...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna:Prometej - Novi Sad; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 383 str.; 978-86-521-1309-5;