knjizara.com
Čarobna kuhinja 12 - lakše sa dijabetesom - Predjela

Violeta Orešković Ćurčić (autor)

Čarobna kuhinja 12 - lakše sa dijabetesom - Predjela
rasprodato

Sa novim izdanjem u kome se nalaze recepti za predjela koja mogu da se serviraju i kao kompletan doručak ili večera, biće pokriveni praktično svi obroci u danu, uključujući i proslave i periode posta.
Poseban značaj ima činjenica da je u „Čarobnoj kuhinji“ za svaki obrok izračunata količina ugljenih hidrata u 100g pripremljenog obroka. To je izuzetno važno zbog toga što sve veći broj dece u lečenju koristi insulinske analoge, putem subkutanih injekcija ili portabilne insulinske pumpe, a dobro je poznato da je za doziranje ovih insulina neophodno korišćenje insulinsko-ugljenohidratnog odnosa. Kako je izračunavanj

e ugljenih hidrata u obroku koji sadrži veći broj namirnica nekada teško proceniti, već izračunata količina pomaže da se mnogo lakše i preciznije odredi doza insulina, a samim tim izbegnu i hipo i hiperglikemija posle obroka.
U novom izdanju „Čarobne kuhinje“, gospođa Orešković nam je još jednom pokazala da nema nikakvog razloga da ishrana dece i odraslih sa dijabetesom bude monotona. Kao neiscrpni izvor novih ideja, Violeta nam nudi kombinacije lepih, zdravih i primamljivih obroka koji mogu i treba da se nađu na stolu svakog ko želi da se hrani kvalitetno i da istovremeno zadovolji sva svoja čula.
Dr Tatjana Milenković, endokrinolog
Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Amarant art; 2013; latinica; 17 x 17 cm; 47 str.; 978-86-89195-04-0;