knjizara.com
Bulevar greha

Zoran M. Petrović (autor)

Bulevar greha
990 din
U korpu

Mamurno jutro u hotelskoj sobi. U krevetu unakažena mlada žena. Slikoviti likovi neobuzdanih strasti i uzburkanog temperamenta, slučaj i sudbina, veza sa zauzetom ženom i noćni život, prepliću se i stvaraju napetost, intrigiraju... Petrović se igra stvarnošću i fikcijom, i drži nas u stalnom iščekivanju, a ono što će uslediti potpuno je neočekivano.

„Bulevar greha“ je kao stvoren za scenario ljubavnog filma sa elementima psiho-trilera, u kome naslućujemo mračne tajne i strepimo šta će se strašno desiti. Pripovedač se nada, radu

je, pada i diže, zajedno sa svojim junakom, ali čitaoce vrlo vešto drži na distanci, kao posmatrače koji gledaju hodača po žici nesvesnog da može da padne. Retko dobro napisana priča, gde publika, čak i ako nije uvek radoznala kao junak, ne prestaje da ga prati.
Ana Radmilović, pisac i novinar

Vrtlozi oživljenih osećanja i znakovi koje pratimo na putu glavnog junaka, kao i implicitni nagoveštaji da je Zoranova i Anina sudbina mogla biti naša sopstvena, govore o Petrovićevom daru da nas zavara i zavede, a onda potpuno osvoji, zauvek nas čineći poklonikom svog stila. Pisac nam predočava nešto što svi nosimo u sebi, ali zaparloženo, utišano i skriveno, da ne boli. Čitajući, tu emociju polako izvlačimo iz sebe i suočavamo se sa njom kao sa ravnopravnim protivnikom, govoreći – Nisi tako strašna, Zoran me je već na tebe pripremio...
Jelena Ilić, profesor književnosti

Junak romana nosi ljubav u sebi – ona ga vodi kroz život. Od samog početka, on svojoj voljenoj govori šta oseća i ona ulazi u njegovu prostranu ličnost, gde se oseća slobodno. Kada se to osećanje prelije na čitaoca, on se poistovećuje sa junacima i knjiga se čita u dahu. Ovo je knjiga o Ljubavi kao što je i Život Ljubav.
Vesna Pešić, izdavačka kuća Pešić i sinovi

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Pešić i sinovi; 2016; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 329 str.; 978-86-7540-239-8;