Budite svoji

svi ostali su ionako već zauzeti

Mike Robbins (autor)

Budite svoji

802 din

U korpu

Koliko često ne radimo ili ne kažemo ono što stvarno želimo zbog toga što se brinemo što bi drugi mogli misliti o nama? Uvježbani smo govoriti ono za što mislimo da drugi žele čuti ili ono što smatramo "prikladnim" u određenim situacijama. Drugim riječima, radi se o tome da vjerujemo kako ne možemo biti istinski svoji ako želimo "uspjeti" u životu.
Većinu nas je strah biti autentičan. Ne želimo se suočavati sa stvarima za koje mislimo da su posljedica autentičnosti – osude i reagiranja drugih, vlastite sumnje i strahovi, mogućnost neuspjeha ili izopćenja i još toliko toga – tako da jednostavno šutimo.

Nadalje, da budemo uistinu svoji potrebna nam je istinska hrabrost, predanost i osviještenost. Često nismo spremni poduzeti ono što trebamo da bismo mogli živjeti svoj život, raditi, komunicirati s drugima te stvarati uspješne odnose.
Budite svoji – svi ostali su ionako već zauzeti knjiga je koja pokazuje kako se osloboditi strahova i ograničenja koji vas sprečavaju da budete iskreni prema sebi te kako unijeti više autentičnosti u vlastiti život. Ona vas pokušava potaknuti da preuzmete odgovornost za ono što se događa oko vas, a najvažniji dio knjige odnosi se na oslobađanje od svega što vas sputava i sprečava u tome da imate realno mišljenje o sebi i da budete takvi s osobama u vašim životima.
Ideje, načela, vježbe i praktični primjeri opisani u ovoj knjizi pokazuju vam određene tehnike uz pomoć kojih ćete moći:Suočiti se s vlastitim strahovima i nadrasti ihIzražavati se samopouzdanoIzravno i učinkovito rješavati konfliktePreuzimati rizik kako biste ostvarili ono što uistinu želiteRealnije gledati na stvari i više se zabavljatiVjerovati i opraštati sebi, a zatim i slaviti sebeImati više slobode, mira i samopouzdanja u međuljudskim odnosima, u poslovnom i privatnom životu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: VBZ; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 224 str.; 9789533044040;