knjizara.com
Buda je rekao 1 Susreti sa životnim poteškoćama

Osho (autor)

Buda je rekao 1 Susreti sa životnim poteškoćama
1069 din
Stara cena: 1188 din
U korpu

„Da biste putovali s Budom, ne treba vam vera. Možete mu prići sa svim svojim skepticizmom – Buda vas prihvata, želi vam dobrodošlicu i kaže: Pođi sa mnom.” Osho
Ova raskošna i osvežavajuća knjiga poziva vas da se pridružite Budi na putu radikalne mudrosti. Na svoj jedinstven način, Osho tumači Sutru od četrdeset dva poglavlja – spise koje je sakupio kineski car u prvom veku. Uz pomoć sjajnih anegdota iz savremenog života autor pogađa pravo u centar. Dok se smejemo ili odmahujemo glavom zbog gluposti ili nesposobnosti likova u pričama, dok se divimo njihovoj dobroti, Osho nas usmerava na Budina učenja i podstiče nas da upijemo njihovu bezvremenu istinu.

OSHO je jedan od na

jpoznatijih i najprovokativnijih duhovnih učitelja našeg doba. Londonski Sandej tajms nazvao ga je „jednim od hiljadu ljudi koji čine dvadeseti vek.” Američki romanopisac, Tim Robins, kaže za Oshoa da je „najopasniji čovek posle Isusa Hrista”. Gotovo dve decenije nakon Oshove smrti, 1990, uticaj njegovih učenja i dalje raste dopirući do duhovnih tragača širom sveta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Budizam
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Leo commerce; 2019; Broširani povez; latinica; 24 cm; 250 str.; 978-86-7950-462-3;