knjizara.com
Blizanci i porodični cirkus

Milutin Đuričković (autor)

Blizanci i porodični cirkus
rasprodato

Ovo je treći deo humorističkog serijala o blizancima. Posle nagrađivanih romana „Kako su rasli blizanci“ (2011) i „Kakav otac, takvi blizanci“ (2012), pred čitaocima se nalaze nove i smešne avanture blizanaca, koje se tematski odnose na njihov porodični život, školu, društvo, hobi i sport. Osim blizanaca, glavni likovi su i njihovi ukućani: baba, otac i majka, koji su, takođe, predstavljeni karikaturalno i nonsensno, sa izrazitim smislom sa ironiju, apsurd i podsmeh. Njihov „porodični cirkus“ je velika i urnebesna komedija, puna nepredvidljivih obrta i neočekivanih scena, koje se smenjuju brzo i lako. U toj životnoj dinamici

- smešnoj, poučnoj i pozitivnoj istovremeno, povremeno učestvuju i drugi akteri (susedi, prijatelji, rođaci, gosti), čime se upotpunjuje raznovrsna galerija likova i prototipova.
Naravno, humor je uvek u prvom planu, jer je zdrav, bezazlen i naivan. Šta god da se desi u kući blizanaca - sve je smešno, zanimljivo, neobično. Osnovu romana čine 30 naslovljenih poglavlja, koja se međusobno prožimaju i čine jedinstvenu misaonu i idejno-tematsku celinu. Jezik i stil su, takođe, u duhu savremene generacije tinejdžera, tako da je skoro svaki segment dela prilagođen njihovim interesovanjima i mladalačkom senzibilitetu. Pored humora, ljubav je ono što odlikuje ovaj nesvakidašnji „porodični cirkus“, čini ga vrednim i dragocenim, pa se kao takav svesrdno preporučuje deci i mladima svih uzrasta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Bookland; 2014; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 155 str.; 978-86-7182-511-5;