Balkan posle Drugog svetskog rata

Ričard Dž. Krempton (autor)

Balkan posle Drugog svetskog rata

rasprodato

Posle propasti komunističkih režima u zemljama Istočne Evrope, Balkan je nakon dugo vremena ponovo dobio značajnu ulogu na svetskoj političkoj sceni. Zbog krize nastale u tom delu sveta, zabeleženo je dotad nezapamćeno prisustvo međunarodnih snaga na tlu Evrope. Autor posmatra složena zbivanja na tlu posleratnog Balkana u kontekstu širokog poznavanja istorije razdoblja koje je prethodilo padu komunizma. On pokušava da odgovori na pitanje kako su komunistički režimi došli na vlast i kako su se na vlasti učvrstili. Krempton u delu Balkan posle Drugog svetskog rata pruža sveobuhvatan pregled istorije poluostrva posle 1945.

godine, dakle istorije Albanije, Bugarske, Rumunije, Jugoslavije i Turske. Izuzetno složena i osetljiva tematika ove knjige podjednako je zanimljiva studentima, novinarima, politikolozima i svima koji nastoje da otkriju motive i pokretačke snage koje su tvorile našu noviju istoriju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međunarodni odnosi , Jugoistočna Evropa , Balkanske države , Politička istorija , Politička situacija , Evropske države, istorija , Balkan
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Clio; 2003; ćirilica; 22 cm; 501 str.; 86-7102-084-3;