knjizara.com
Avis migrantis

D. J. Pašalić (autor)

Avis migrantis
990 din
U korpu

Neobično smešan i dirljiv, britak i inteligentan vodič za preživljavanje raskida dugogodišnje veze. Pisac nas uvodi u intimni prostor likova u trenucima kada su zbog strasti i želje za igrom prestali da budu lojalni i odani. Hronika ljubavi u doba korone koju nije napisao Markes; u romanu je, bez ikakvog ulepšavanja i moralisanja, prikazan sudar realnog i poetskog u vreme velikih civilizacijskih potresa izazvanih pandemijom korona virusa… opis istorijskog perioda kada istina nije dobrodošla jer nije u skladu sa nacionalnim interesima i sa političkim tendencijama vladajućih garnitura.

Auto

r se razračunava sa samoobmanom i navikom da sebe prikažemo na način koji zadovoljava naša i tuđa očekivanja, ali ne i naše iskrene želje… Čitaocima se nudi ubedljiva alternativna stvarnost, različita od lenjog, malodušnog mišljenja da je naš način života jedini način na koji je moguće živeti. Pisac ne konfrontira svoje likove, bračni trougao nije dečja igra u kojoj neko treba da pobedi, svi moraju biti spašeni, pogotovu nevini i najranjiviji.

Iskrenost kakvu samo muškarac može da ima, bez zloslutnih upozorenja i uputstava šta treba da radimo … i iskonsko pitanje, imamo li dovoljno hrabros?? da ogoljenu is?? nu o sebi podelimo sa drugima?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 320 str.; 978-86-515-1944-7;