Anđeosko srce

Vilijam Hjortsberg (autor)

Anđeosko srce

488 din

Stara cena: 610 din

U korpu

U izvanrednom romanu o ubistvu, misteriji i okultnom, iskusni njujorški privatni detektiv Hari Anđelo suprotstavlja se najstrašnijem protivniku kojeg je mogao zamisliti – jedinstvenom Luisu Sajferu. Rutinski slučaj nestale osobe za Anđela se pretvara u paklenu moru od vudua i crne magije, vrtoglavih opasnosti i surovih ubistava – u svet u kojem je senka koju juri upravo senka koju sam baca.

„Jedna od najboljih misterija ikada napisanih – Anđeosko srce – briljantno kombinuje klasičan noir roman a la Rejmond Čendler i mračnu fantaziju u stilu moderne gotike.

Stiven King smatra da je ovo ’Isterivač đavola kako bi ga napisao Rejmond Čendler’ i to me je zainteresovalo. Mislim da Anđeosko srce spada u isti red sa knjigama Ubiti pticu rugalicu Harper Li i Dikensovim Dejvidom Koperfildom ili Senovitom kućom – delima koja predstavljaju najsjajnije i najčistije domete umetnosti pripovedanja. Ponekad je bolje ne znati za đavola.

Uživajte, i pazite na svoju dušu.“
Karlos Ruis SafonPrema knjizi Anđeosko srce nastao je istoimeni film koji je režirao Alan Parker.„Jedna od najboljih misterija ikada napisanih.“Karlos Ruis Safon

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost , Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 270 str.; 978-86-7702-117-7;