knjizara.com
Anđeoski vrt

Dejvid Hjuson (autor)

Anđeoski vrt
1188 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Palata Kolombina na Velikom kanalu u Veneciji dom je porodice Učelo, tri generacije muškaraca koji žive zajedno: petnaestogodišnjeg Nika, njegovog prezaposlenog, otuđenog oca i voljenog dede Paola.
Na samrtnoj postelji, nono Paolo daruje unuku neobičan poklon: rukopise u kojima su opisani njegovi doživljaji iz mladosti, za vreme naleta nacizma u Veneciji, 1943. godine. Ovaj čas istorije, kako ga naziva nono, priča je o herojstvu i brutalnosti prošlosti koje nikada ne treba zaboraviti, pripovest o ratu i iskušenju, tajna koju je čuvao samo za Nika. Zaintrigiran i uznemiren, Niko ne može da prestane da čita rukopise, pitajući se da li je ikada uopšte poznavao svoga dedu.
Rukopisi gov

ore o mladom Paolu, koji posle smrti roditelja nastavlja da se bavi porodičnim tkačkim zanatom. Pod uticajem Jevrejina Alda Dijamantea, lekara, i oca Filipa Garconea, katoličkog sveštenika, donosi odluku koja mu menja život. Pristaje da u oronuloj porodičnoj kući zvanoj Anđeoski vrt sakrije dvoje mladih partizana Jevreja – brata i sestru. Poznanstvo s doktorom i sveštenikom koji pomažu brojnim progonjenim ljudima budi u Paolu svest o užasima rata i nepravdi i dovodi ga u iskušenja. Da li da se „bori“ i rizikuje život, ili da obori glavu i radi što i svi ostali?
U ovom neobičnom romanu pred našim očima odmotava se priča o Veneciji četrdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka, ali oživljava i savremena slika ovog grada.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 445 str.; 978-86-6457-419-8;