Alkohol - zamalo medicinski priručnik

Simon Borovjak (autor)

Alkohol - zamalo medicinski priručnik

rasprodato

Šta se događa u čoveku tokom pijanstva?
Koliko pomaže detoksikacija? 
Da li sam postao alkoholičar?
I, ako jesam, da li ću zbog toga završiti na ulici?

Na sva ova i mnoga druga pitanja knjiga Alkohol daje odgovor. To je knjiga za sve one koji s vremena na vreme popiju poneku čašicu, ali i za one koji sve češće popiju i poneku više. Istovremeno, namenjena je i onima koji moraju da se bave ovom temom. Ukratko, knjiga za ljubitelje dobre kapiljice, ali i za bivše i sadašnje alkoholičare, za lekare, terapeute, vlasnike kafića i barova, za neposredno okruženje alkoholičara, za maloletnike, liferante pića i neurobiologe...Za razliku od uobičajenih priručnika, Alkohol nudi:

-    pouzdane činjenice,
-    opise smešnih situacija,
-    istinsko poznavanje teme,
-    informacije iz prve ruke.

Svako ima pravo na doživljaje ekstaze, na momente pomračenja ili ushićenja. Ali, istovremeno, dobro bi bilo da bude upoznat i sa neželjenim posledicama.
Čudesno duhovita, naučno utemeljena, mudra, uzbudljiva i važna knjiga za svakog ko sam razmišlja o tome da li ima ’problem sa alkoholom’ ili poznaje nekoga za koga misli da bi sebi želeo da postavi to pitanje – drugim rečima, gotovo za svakoga. Der Spiegel 
U ovoj knjizi naći ćete i ono što ne piše u medicinskim priručnicima. Ali možda je upravo zato reakcija svih uživalaca alkohola tako pozitivna:  „Napokon neko ko ne propoveda nadmeno o ovoj temi.“ Süddeutsche Zeitung.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Alkoholizam
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Laguna; 2011; latinica; 20 cm; 217 str.; 978-86-521-0655-4;