knjizara.com
Alkemija srca

Michael Brown (autor)

Alkemija srca
rasprodato

Uzrok svega što se događa u našem životu nije izvan nas ili u postupcima drugih, nego u svakome od nas. Tijekom našeg djetinjstva roditelji ili staratelji utiskuju u nas svoje emocionalno stanje koje prekriva bit onoga što jesmo, tako da učimo ponašati se poput njih, umjesto da sazrijevamo kako bismo postali mi sami. I upravo to može ispraviti naše srce. Ono je naš most prema vibracijskoj dimenziji stvarnosti koju doživljavamo kao svijest.

Alkemija srca omogućava nam da osjetimo život – da budemo prisutni u svakom trenutku, potpuno budni i uistinu iskusimo stvarnost. Pruža nam prili

ku da aktivno, odgovorno i kreativno sudjelujemo u vlastitom životu, a ne da živimo kao žrtve kojima se život »jednostavno događa«.

Južnoafrikanac Michael Brown živio je, kako sam kaže, »blaženo nesvjesnim životom«, radeći kao glazbeni novinar, televizijski scenarist, kolumnist i urednik u časopisu, a onda je 1987. godine obolio od Hortonova sindroma, bolnog neurološkog stanja. Nakon mučnih pokušaja službene medicine i alternativnih terapija, Michael se upustio u odiseju koja ga je dovela do svjesnosti sadašnjeg trenutka – povišene svijesti koja teče paralelno s našim uobičajenim svjetovnim iskustvom.
Kako je postajao sve svjesniji, Michaelova se bolest povukla. To ga je navelo da zacrta metodički put u svjesnost sadašnjeg trenutka, koji se zove Proces prisutnosti.

Knjiga Proces prisutnosti omogućila je svima da rade na tom procesu. Sada s Alkemijom srca Brown ide korak dalje, olakšavajući nam postizanje svjesnosti sadašnjeg trenutka kroz emocionalnu integraciju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: VBZ; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 160 str.; 9789533045150;