knjizara.com
Alhemičareva tajna
roman o književnosti i magiji

Džon Vord (autor)

Alhemičareva tajna
rasprodato

Šta biste uradili kada biste od svog oca dobili ključ koji otvara najmoćniju tajnu drevnog sveta? Da li biste se pozabavili njome, čak i po cenu da njena zastrašujuća čarolija ponovo oživi? Da li biste ustuknuli u strahu od nepoznatog ili biste, kao većina nas, kada kucne čas da se donesu teške odluke dali sve od sebe?

U ovom romanu, gde se Bog, ljubav i priroda suprotstavljaju zlu, mržnji i prevari, dvoje tinejdžera, Džejk i Helen, upoznaju se na književnom festivalu u Firenci. Kada Helen od

oca, trgovca umetničkim delima, dobije tajanstvenu poruku u kojoj od nje traži da pronađe jedan ključ i pomoću njega otkrije predmet koji je on sakrio, pred njima je težak izbor. Povinuju se želji Heleninog oca, ali im se na tom putu isprečava zli okultista Aurelijan Pauns. Da bi se domogao blaga koje će mu doneti neograničenu moć i večni život, on ne preza ni od čega.

Pod okriljem junaka iz prošlosti, čija se snaga suprotstavlja silama Tame, Džejk i Helen se u ovoj uzbudljivoj avanturi više puta sukobljavaju sa Paunsom i njegovim sledbenicima u mahnitoj jurnjavi po Evropi.

U Alhemičarevoj tajni prepliću se magija, književnost i silovita moć prijateljstva stvarajući neobičnu priču krunisanu nezaboravnim apokaliptičnim završetkom.

Alhemičareva tajna je prvi deo trilogije Sudbina kamena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2005; latinica; 21 cm; 225 str.; 86-7436-343-1;