13. sat

Richard Doetsch (autor)

13. sat

1965 din

U korpu

Nick Quinn uhićen je i optužen za ubojstvo svoje žene Julije. Oružje kojim je počinjen zločin pronađeno je s njegovim otiscima prstiju u prtljažniku njegova automobila. Julija je mrtva – vidio je njezino krvavo tijelo i ranu od metka na njezinoj glavi. Paraliziran je od šoka i potpuno nevin.
Uvečer, 28. srpnja, u 21 sat, u sobu za ispitivanje ulazi sjedokosi muškarac i postavlja Nicku jedno jedino pitanje: Bi li je spasio da možeš? Bez objašnjenja, pruža mu zlatni talisman koji će Nicku omogućiti da se vrati kroz vrijeme, sat po sat, 12 sati.


Sa svakim satom unazad Nick će pronalaziti nove dokaze koji upućuju na Julijina pravog ubojicu, no otkriti i da njegovi potezi u prošlosti mogu imati neočekivane posljedice u budućnosti. Kako bi spasio ženu koju voli, u svojoj utrci s vremenom otkrit će kako stari odnosi povjerenja lako mogu biti poljuljani i kako svaki zločin uvijek ima korijen u pohlepi i osveti.
Ako Nick ne iskoristi priliku i ne uspije do trinaestog sata povezati sve dijelove ove zamršene slagalice, njegovi potezi mogli bi dovesti do mnogo veće katastrofe od one koju je mogao zamisliti...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Školska knjiga - Zagreb; 2011; Broširani povez; latinica; 23 CM; 328 str.; 978-953-0-60859-7;