Lira Vega

Clanovi: Dejan Utvar - bubnjevi, Nemanja Acimovic - bas gitara, Vladimir Djordjevic - gitara, Zoja Borovcanin - vokal, Boris Mladenovic - tonac i producent

Bend LIRA VEGA je poceo sa radom 1998. godine, u okviru pozorisne trupe POZORISTE SESIRA. Ekipa muzicara koja i danas cini bend sastala se radeci na predstavi "Zima ili snovi ili putovanje u svim pravcima", praveci muziku koriscenu u toj predstavi. Pod imenon POZORISTE SESIRA bend prvi put nastupa u beogradskom klubu "Underground", na promociji sesira Ljudmile Stratimirovic, osnivacice trupe, u martu 1998. Hit - singl "Alfa Akvari" koji je pratio promociju predstave nekoliko nedelja se nalazio na prvom mestu liste singlova radija B92. Slede svirke po Bgd. klubovima Fili, Underground, i nastup ispred benda OBOJENI PROGRAM neposredno pred bombardovanje, marta 1999. U decembru iste godine zajedno sa trupom POZORISTE SESIRA tada istoimeni bend nastupa na turneji po Sloveniji, u okviru obelezavanja godisnjice kulturnog centra na Metelkovoj. U okviru turneje odrzano je nekoliko koncerata - u Ljubljani, Velenju i Prestraneku. Ova faza rada je krunisana samostalnim nastupom u Beogradskom Domu omladine u martu 2000. godine.

Sledi dvogodisnja pauza uslovljena obavezama clanova, koja traje sve do marta 2002, kada se bend ponovo okuplja i pocinje intenzivno vezbanje, i rad na unapredjenju tehnickih i estetskih performanci. Bend se pojavljuje pod novim imenom, LIRA VEGA, jer muzicari, osim Zoje Borovcanin ne rade vise u trupi POZORISTE SESIRA, a bendovska prica se na taj nacin odvaja od pozorisne. Bend je do sada, od ponovnog okupljanja svirao na koncertu povodom rodjendana beogradskog radija SKC, na REFRACT - regionalnom festivalu alternativne kulture u Beogradu i kao gosti na velikom koncertu beogradskog benda Jarboli. Od domacih bendova podrsku pruzili novosadski OBOJENI PROGRAM, hrvatski LET 3.

Neposredno posle otvaranja kultnog kluba Akademija 2003. LIRA VEGA je imala samostalni nastup pred punim klubom i gostovanje na koncertu engleskog banda Bushcraft i veoma zapazen nastup na EXIT-u 03.

autor Lira Vega

1 naslova [prikazano 1-1]

Lira Vega

Lira Vega

PGP RTS, 2004, ISBN: ,

Rasprodato