Jason

DŽon Arne Seteroj, poznat pod pseudonimom Jason, rođen je 16. maja 1965, u Moldeu u Norveškoj. Prve stripove, nekoliko kraćih storija, objavljuje 1981. godine u norveškom strip magazinu KONK. Godine 1989. upisuje Nacionalnu akademiju umetnosti gde studira grafički dizajn i ilustraciju. Dve godine kasnije osvaja nagradu Stripskog udruženja Norveške.
Svoj prvi grafički roman, DŽepovi puni kiše, objavljuje 1995. i osvaja nagradu Sproing. Dve godine kasnije, pokreće strip časopis Mjau mjau u kom objavljuje sopstvene radove. Godine 2001, ponovo osvaja nagradu Sproing , ovaj put za 10. broj časopisa Mjau mjau 10. Od 2002. usredsređuje se na rad na dužim storijama, grafičkim romanima.
Neko vreme živi u Danskoj, Belgiji, SAD-u i Francuskoj. Od 2007. nastanjuje se u Monpeljeu, gde i danas živi.
Jasona karakteriše minimalistički stil, rađen čistom linijom pod uticajem Eržea. NJegovi junaci najčešće su antropomorfne životinje i likovi iz popularne kulture ili horor ostvarenja B produkcije. Oni retko i malo govore i njihova interakcije često se odvija neverbalno, u tišini. Neretko se bavi slobodnim adaptacijama književnosti, ili stvara sopstvene priče koristeći se poznatim likovima iz savremene istorije i literature.
Jason se smatra jednim od najvažnijih i najcenjenijih savremenih evropskih autora, čiji je rad nagrađivan najprestižnijim nagradama u Evropi i Americi. Izvan Norveške, Jasonovi stripovi i grafički romani objavljeni su i u Švedskoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Poljskoj, Slovačkoj, Španiji, Švajcarskoj, Srbiji i SAD.

autor Jason

1 naslova [prikazano 1-1]

Tiho, tiše

Jason

Tvrd povez, Komiko, 2012, ISBN: 978-86-87919-13-6, ćirilica
Dve najpoznatije Jasonove storije – „Hej, čekaj...“ i „PSSST!“ u kojima autor uspeva da gotovo bez upotrebe reči i u okviru stripskog medija, u svetu ...

U korpu

968 din

Stara cena:1210 din

Ušteda:242 din (20%)