knjizara.com
Zmija u kavezu

Marjan Krajcer-Vitez (autor)

Zmija u kavezu
rasprodato

Ubijeni tajni agent saznao je da je međunarodna zločinačka organizacija "PHOEBE" u Južnoj Americi otvorila novi ogranak. Miss Samantha povjerava svom specijalnom agentu Rogeru Greenu razotkrivanje ogranka, otkrivanje identiteta vođa i, ako je moguće, likvidaciju i uništenje njihove baze. Napominje da tamo djeluje njihov neotkriveni doušnik čiji je identitet znao domišljato usmrćeni agent.
Roger Green odlazi u mjesto Caragua na obali Tihog oceana i tamo upoznaje bjelokosog Vernera Van Gotha, vlasnika plantaže "Acungas" na ušću rijeke Muayas, ljepoticu Luisu i strastvenu Konchitu. Plantažom upr

avja debeljuškasti Xavier i opaki Yuma, atleta obrijane glave i s ožiljkom na licu od nosa do lijevog uha. Omiljena zabava Yume je kažnjavanje neposlušnih indijanaca - lagano spuštanje u bazen s piranama ili borba u kavezu u koji borcima vezanim lancem i mačetom u ruci puštaju na početku dvoboja crnu mambu.U lučicu Carague doplovi malom jahtom nasmijani Philipe Lamaine, a tamo se pojavi i crni Sambene Mkiba, koji za sebe tvrdi da je lovac iz Kenije. Roger se predstavlja kao plaćeni ubojica na odmoru koji traži novu narudžbu.
Tko je zapravo Adrien Gull, čovjek poznat po nadimku "Doktor"?
Počinje turbulentna avantura neprestane akcije i otkrivanja pravih likova i njihovih namjera. Akcije pod vodom, na tlu plantaže i preko visećeg mosta, u lučici i zdanjima gradića, te u zraku - napeto i uzbudljivo od prve stranice do eksplozivnog završetka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: VBZ; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 139 str.; 9789539859624;