knjizara.com
Zlatno doba nade

Tereza Revaj (autor)

Zlatno doba nade
1099 din
U korpu

Oni imaju novac, moć i ugled. Ali, sav zanos i sjaj "lepe epohe" samo je varka...
Vreme velikih promena kada će na žene doći red da na ruševinama snova i iluzija osmisle novi svet.
Londonski kvart Mejfer, leto 1911. Roderfildovi dočekuju goste na balu njihove kćerke Viktorije, ali slavlje je dovedeno u pitanje zbog nestanka njene sestre Evandželin.Njihov stariji brat, Džulijan, pronalazi je u zatvoru u Bermondsiju, radničkoj četvrti u kojoj se sprema pobuna. Kao budućem nasledniku porodične loze, teško mu je zbog buntovničkog ponašanja ove dvadesetogodišnjakinje, pojednako samožive kao i njihov mlađi brat, Edvard, ogrezao u kockarske dugove. Da bi ih isplatio,

mora da pobedi u trci aviona i nadmaši rivala, Francuza Pjera di Forestela, mladića koji je, kao i on, zavodnik i zanesenjak.
I dok svi oni veruju u blistavu budućnost, neumitan krah preti engleskoj aristokratiji i starom francuskom plemstvu koji podnose najteži teret promena savremenog društva u osvit Prvog svetskog rata. Vođeni istim principima časti i žrtvovanja, i jedni i drugi suočiće se sa užasnim sukobom koji će biti i njihova poslednja prilika da zablistaju.

Od balskih dvorana visokog društva do bojnih polja u Somi, Tereza Revaj slika uzbudljivi portret sudbina dve porodice koje će spoznati krah bezbrižnog sveta i vremena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 342 str.; 978-86-10-00413-7;