knjizara.com
Ženski u sto tehnika

Slađana Ilić (autor)

Ženski u sto tehnika
445 din
Stara cena: 495 din
U korpu

Mislili ste da znate nešto o ženama?!
Zbirka priča Ženski – u sto tehnika Slađane Ilić zasniva se na tematskim osnovama važnim i tipičnim za savremeni svet u kojem se i mi, poput junaka priča, na razne načine snalazimo i ne snalazimo. I baš to snalaženje i nesnalaženje koji dovode do sudbonosnih, nekada i kobnih ishoda čine dodirne tačke čitalaca sa svetom ove knjige, ali i sa svetom kulturne tradicije i delima stvaralaca koje autorka poštuje i voli.
Služeći se različitim pripovedačkim tehnikama, ona postiže spontano kretanje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, koliko god da je to komplikovano i bolno.

U pričama Slađane I

lić zavodljivim igrama strasti, orgazmima, velikim, jakim ljubavima ili njihovim neminovnim i strašnim nestajanjima neprestano se nadmudruju eros i tanatos tako što junaci učvršćuju svoj identitet ili od njega nemoćni odustaju gubeći i sebe i druge zbog iskonskog nerazumevanja. Ova knjiga poziva čitaoce da se zagledaju u svoju unutrašnju golotinju i da iz te pozicije razgolite svet. Ona iz drugačije perspektive otkriva žensko. Ona je brutalno iskrena...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaće pripovetke
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Dereta; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 117 str.; 978-86-7346-960-7;