knjizara.com
Zemlja gori

Samjuel Blek (autor)

Zemlja gori
rasprodato

Cezare Bordžija – Nikolo Makijaveli – Leonardo Da Vinči. Trojica najčuvenijih i najozloglašenijih ljudi evropske istorije. Jesen 1502. godine. Tri sudbine ukrstiće se u jednom italijanskom zamku – posledice će biti smrtonosne.
Zavođenje, izdaja, ubistvo – prava umetnost renesanse. Od neobične i

ne mnogo poznate činjenice da su se Čezare Bordžija, Leonardo da Vinči i Nikolo Makijaveli u jednom trenutku istorije našli na istom mestu i u isto vreme, Samjuel Blek plete istinitu i uzbudljivu priču o tri čoveka koji su, na različite načine – nemilosrdnom ambicijom, nezaustavljivom genijalnošću i lukavim političkim manipulacijama, išli za opsesijom da ostanu upamćeni kao velikani i ostave svoj večni trag u svetu. Intrige i prevare podstiče i prisustvo Dorotee Karačoli koju je oteo Čezare. Ova zagonetna žena, koja je i dan danas zaodenuta velom tajne, postaje Bordžijina ljubavnica, njegov špijun, ali i Da Vinčijeva velika inspiracija.
Zemlja gori je roman o moći, politici, umetnosti i strasti, ali još više od toga, on nam donosi jedan novi pogled na renesansnu Italiju, zagonetan Mona Lizin osmeh i Vladaoca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 413 str.; 978-86-521-0824-4;