knjizara.com
Zemlja 2005 - CD

Miodrag Mićić (autor)

Zemlja 2005 - CD
rasprodato

Jedinstveni elektronski vodič za upoznavanje planete Zemlje, svih država, kultura i naroda sveta. Iskoristite mogućnosti informatičkog doba i savremenog načina obrazovanja, nabavkom ovog jedinstvenog sredstva za najbrže i najobuhvatnije saznanje o svetu u kome živimo!
Disk je namenjen korisnicima uzrasta od 11 do 18 godina, odnosno starijim osnovcima i srednjoškolcima, ali i odraslima, za koje će naše izdanje biti interesantna popularna i stručna obrada glavnih oblasti opšteg i naučnog znanja i jedinstven multimedijalni doživljaj.
Elektronsko multimedijalno izdanje Zemlja 2005 projektovano je i izrađeno kao osnovna školska enciklopedija i priručnik iz geografije. CD-ROM obuhvata

oblasti opšte i fizičke geografije, sa elementima kartografije, astronomije, istoriografije, antropogeografije i ekonomske geografije. Enciklopedijske teme obrađene su prema školskom programu za više razrede osnovne škole i srednjoškolsko obrazovanje. Disk sadrži oko 2.500 tematskih jedinica, odnosno oko 3.000 stranica teksta koji je podeljen na poglavlja, odeljke i odseke. Autori su kao glavne izvore i uzore za pisanje tekstova koristili brojna domaća univerzitetska izdanja, udžbenike i priručnike za osnovnu i srednju školu, podatke sa različitih Internet veb-sajtova i najpoznatijih stranih elektronskih izdanja.
Pored stručnih tekstova na više od 8.000 "prozora", 45.000 internih linkova (pozivi na različite tematske oblasti, mape sa interesantnim tačkama, galerije sa fotografijama, statističkih podataka), disk Zemlja 2000 sadrži više od 5.500 fotografija, 300 mapa (geografskih i političkih), 200 grafički oblikovanih zastava i 190 zvučnih zapisa državnih himni. Na disku je zabeleženo i 50 minuta filmskih zapisa.
Podaci o državama i posedima u svetu obuhvataju i oko 200 strana kratkih političkih istorijata i informacija o stanovništvu, ekonomiji i zanimljivostima iz kulture. Na kraju, svi ovi sadržaji propraćeni su zanimljivim kvizom od 700 pitanja, koji ce svakom korisniku omogućiti da proveri znanja iz oblasti koje pokriva ova elektronska enciklopedija.


Ostali naslovi iz oblasti: Geografija

Izdavač: Multisoft; 2005; ćirilica; 86-83473-05-8;