knjizara.com
Zbirka propisa za sprovođenje izbora 2012.

Zbirka propisa za sprovođenje izbora 2012.
rasprodato

Šestog maja 2012. godine održaće se parlamentarni i lokalni izbori u Republici Srbiji. U vezi ovih izbora priredili smo NOVO IZDANJE koje sadrži KOMLETNE PROPISE koji regulišu sve aktivnosti u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu (od ustavno-pravnog osnova za sprovođenje izbora, pozitivno-pravnih izbornih zakona, kompletnih tekstova i izvoda iz određenih zakona koji su neposredno ili posredno vezani za izborno pravo, do izborne dokumentacije Republičke izborne komisije).
U skladu sa napred navedenim sadržaj KNJIGE je dat kroz sledećih PET DELOVA:

I. ODLUKE O RASPISIVANJU IZBORA:
1. Odluka o raspisivanju izbora za narodne poslanike; 2. Odluka o

raspisivanju izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine; 3. Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupština opština, skupština gradova i grada Beograda; 4. Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradskih opština Barajevo, Vračar, Grocka, Zvezdara, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Savski venac, Sopot, Stari grad, Surčin i Čukarica.
II. IZBORNI DOKUMENTI RIK-a:
1. Rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih za 6. maj 2012. godine; 2. Uputstvo za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih za 6. maj 2012. godine.
III. IZVOD IZ USTAVA REPUBLIKE SRBIJE
IV. IZBORNI ZAKONI
1. Zakon o izboru narodnih poslanika; 2. Pokrajinska skupštinska Odluka o izboru po-slanika u Skupštinu Autonomne Pokrajine Vojvodine; 3. Zakon o lokalnim izborima; 4. Zakon o jedinstvenom biračkom spisku; 5. Uputstvo za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku; 6. Zakon o finansiranju političkih aktivnosti; 7. Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.
V. IZVODI IZ ZAKONA:
1. Zakon o državljanstvu Republike Srbije; 2. Zakon o političkim strankama; 3. Kri-vični zakonik; 4. Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine; 5. Zakon o lokalnoj samoupravi; 6. Zakon o glavnom gradu; 7. Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Izbori
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Poslovni biro; 2012; ćirilica; 21 cm; 248 str.; 978-86-7889-469-5;