knjizara.com
Zbirka propisa iz oblasti radnih odnosa

Zbirka propisa iz oblasti radnih odnosa
rasprodato

Po prvi put na domaćem tržištu, jedna od najobuhvatnijih zbirki iz oblasti rada. Zbirka sadrži evropske standarde (Evropsku socijalnu povelju) i ustavne principe (izvod iz Ustava Republike Srbije), zakonske i podzakonske propise.

>Zakonski propisi podeljeni su u celine: Rad u opštem režimu (sadrži Zakon o radu), Rad u ogranima uprave (sadrži deset zakona ili izvoda iz zakona), Rad u javnim službama (izvodi iz srodnih zakona), Rad u organima teritorijalne autonomije i lokalne samouprave (Zakon o radnim odnosima u državnim organima), Rad stranaca i rad u inostranstvu (Zakon o uslovima za zasnivanje radnog odnosa sa stranim državljanima i Zakon o zaštiti građana Savezne Republike Jugoslavije na radu u inostranstvu), Zaštite na radu zakonske propise (Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom), Zapošljavanje i nezaposlenost (Zakon o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti), Državni praznici (Zakon o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji i Zakon o državnim praznicima Savezne Republike Jugoslavije), Socijalno-ekonomski odnosi i interesi (Zakon o socijalno-ekonomskom savetu, Zakon o štrajku i Zakon o stečajnom postupku) i Zaštita prava.
Više od trideset podzakonskih akata se odnosi na izvršenje: Zakona o radu, Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Zakona o državnim službenicima, Zakona o radnim odnosima u državnim organima, Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu i Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.
Priređivač ove zbirke je prof. dr Zoran Ivošević nekadašnji sudija Vrhovnog suda Srbije i autor više od četrdeset knjiga. Zoran Ivošević je profesor radnog prava Pravnog fakulteta UNION i urednik časopisa Sudska praksa. U izdanju JP „Službenog glasnika” objavio je dve knjige. Jedna je Komentar Zakona o radu, a druga udžbenik Radno pravo.
Zbirka propisa iz oblasti rada je nezamenjivo pomagalo za sve koji primenjuju propise o radu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija , Rad , Zakonski propisi , Radni odnosi , Državni službenici , Radno pravo , Poslodavci , Radnici , Sindikati , Javna uprava , Vlada , Vojni poslovi
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Službeni glasnik; 2007; ćirilica; 24 cm; 716 str.; 978-86-7549-641-0;