knjizara.com
Zašto smo manje plaćene

Gordana Frgačić (autor)

Zašto smo manje plaćene
rasprodato

Sposobne ste, pametne, obrazovane i vrijedne, no ipak vam stalno izmiču unapređenja koja dobivaju vaši muški kolege, pa čak i oni puno manje sposobni od vas? Na istoj ste poziciji kao vaši muški kolege, no ipak, oni imaju veće beneficije i za isti rad bolje su plaćeni? Visoko ste pozicionirane, no ipak ne dovoljno visoko da budete u upravi i donosite strateške odluke?
Istraživanja potvrđuju da su žene za isti posao u prosjeku manje plaćene od muškaraca. Gordana Frgačić taj problem, koji većina nastoji obraditi »u rukavicama«, naziva pravim imenom i potkrjepljuje konkretnim primjerima. Knjiga Zašto smo manje plaćene? bez cenzure razotkriv

a predrasude i stereotipe s kojima se žene svakodnevno suočavaju u svojim radnim sredinama, ali i izvan radnog mjesta. Svi su primjeri istiniti i dogodili su se u stvarnim tvrtkama, iako je njihov identitet ostao sakriven.
Autorica ističe da velik broj žena za te probleme često krivi druge (odnosno muškarce), no zapravo žene i same griješe, same sebe sabotiraju i postavljaju si prepreke, uskraćuju uspjehe i ponavljaju iste pogreške koje ih pretvaraju u loše statističke podatke.Gordana Frgačić nudi niz korisnih savjeta i preporuka svim zaposlenim ženama koji će im pomoći da se izbore za sebe na radnom mjestu, izbjegnu i isprave pogreške u stavu i ponašanju te pozitivno utječu na svoju karijeru.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Žene , Psihologija uspeha
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: VBZ; 2012; Broširani povez; latinica; 160 str.; 9789533044262;