knjizara.com
Za belim sokolom

Robert Lindon (autor)

Za belim sokolom
rasprodato

1072. godina - doba kada Evropa još sanja da od Turaka povrati teritorije u Maloj Aziji, dok sama preživljava duboke krize. Normani su osvojili Englesku, južnu Evropu potresaju borbe s Mavrima, na istoku su Sloveni uspostavili moćnu državu zvanu Rus, a severom haraju vikinzi i vladaju surove lokalne poglavice. Bivš

i vojni starešina Valon, u bekstvu iz rodne Francuske u Vizantiju, susreće se s neobičnim zadatkom koji bi mu mogao doneti lepu nagradu, a možda i neslućeno bogatstvo: samo treba da okrene konja i zaputi se u Englesku kako bi pomogao da se oslobodi jedan normanski vitez kog su Turci zarobili u Anadoliji, ali i da bi se dokopao retkih i dragocenih spisa koje taj zarobljenik čuva. Za otkupninu treba uloviti i odneti četiri bela severna sokola - skupocene ptice koje poseduju samo kraljevi i velikaši.
Na uzbudljivom putovanju u najdalje krajeve sveta, kroz odvažnu borbu sa arktičkim morima, vikinškim poglavicama, kroz krvava bojištia Evrope, Valon i njegovi saputnici kreću u osvajanje svoga plena korak po korak u neumornoj trci s vremenom u ovom epskom romanu, prebogatom pojedinostima, izvanrednom scenografijom i zanimljivim likovima. Prava poslastica za sve ljubitelje avanturističkih romana.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 794 str.; 978-86-521-0900-5;