knjizara.com
XML za programere

Eliot Rasti Harold, Skot V. Mins (autor)

XML za programere
rasprodato

XML za programere je sveobuhvatan vodič po brzo rastućem svetu XML-a. Obrađuje sve vidove XML-a, od osnovnih pravila sintakse, preko pojedinosti pravljenja DTD-a i šema, do interfejsa za programiranje aplikacija (API) pomoću kojih možete čitati i pisati XML dokumente u raznim programskim jezicima.
Bilo da ste Web dizajner koji pomoću XML-a pravi Web sadržaje i PDF datoteke, ili programer na jeziku C++ koji koristi REST ili SOAP za prenos podataka između sistema, XML za programere detaljno objašnjava osnovna pravila kojih se moraju pridržavati svi autori XML dokumenata. Između osta

log, knjiga opisuje sledeće:
- Osnove XML standarda: brzo ćete shvatiti šta su dobro oblikovani XML (uključujući i XML 1.1), DTD, prostori imena, Unicode, RDDL i jezik W3C XML Schema.
- Tehnologije XSLT, Xpath, XLink, Xpointer, XML Base, XInclude CSS i XSL-FO.
- Alatke i interfejsi za programiranje aplikacija potrebni za pisanje softvera koji obrađuje XML, uključujući jednostavan API za XML (SAX2) zasnovan na događajima i objektni model dokumenta (DOM) zasnovan na stablu.
Poslednji deo knjige čini niz kratkih referentnih poglavlja s detaljnim sintaksičkim pravilima za osnovne XML tehnologije - XML, DTD-ove, šeme, XPath, XSLT, SAX i DOM. Ovaj deo će vam dobro doći kada vam bude hitno potrebna precizna sintaksa onoga što znate da možete uraditi, ali ne možete se setiti kako.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računarski programski jezici , XML
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: Mikro knjiga; 2006; latinica; 24 cm; 698 str.; 86-7555-294-7;