knjizara.com
Vrt nade

Hulija Navaro (autor)

Vrt nade
rasprodato

Ezekijel Cuker dočekao je starost u Izraelu. Kada mlada Marijana Miler dođe da istraži prošlost njegove porodice, kucnuće čas da Ezekijel otkrije tajne koje je čuvao čitavog života. Njegova pripovest je svedočanstvo o izgubljenoj domovini, ljubavima koje se raspršuju poput magle u osvit petrogradskog jutra i neprijateljima koji postaju više od porodice.

U sumrak XIX veka, Samuel Cuker napušta Rusiju, jedinu otadžbinu koju je ikada poznavao, bežeći od progona zbog svog jevrejskog porekla. Kreće put Obećane zemlje, u potrazi za životom kakav mu je u trenu oduzet. Tamo kupuje zemlju od Ahmeda Zijada, glavešine arapske porodice, čoveka koji mu postaje više od brata. Njihovo prijateljstvo

neraskidivo će povezati naredne generacije u svetu koji od njih zahteva samo međusobnu mržnju.

Dok Marijana slaže deliće slagalice koja čini isprepletanu povest Cukerovih i Zijada, pomalja se slika života u razorenoj zemlji, mozaik nedaća, izdaje i osvete, nemogućih ljubavi i dragocenih trenutaka istinske sreće.

Iz maestralog pera Hulije Navaro nastao je svet nezaboravnih likova spremnih da se bore za svoje snove, savremeni klasik koji u sebi čuva mnogo više od jednog romana.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 294 str.; 978-86-10-01461-7;