knjizara.com
Vreme između štepova

Marija Duenjas (autor)

Vreme između štepova
1336 din
Stara cena: 1485 din
U korpu

Mlada krojačica Sira Kiroga napušta Madrid nekoliko meseci pred pobunu, privučena neobuzdanom ljubavlju prema čoveku kog jedva poznaje. Zajedno se nastanjuju u Tangeru, svetskom, egzotičnom i treperavom gradu, gde sve ono nezamislivo može da postane stvarnost. Kao i izdaja i napuštanje.
Sama i ophrvana tuđim dugovima, Sira se seli u Tetuan, glavni grad španskog protektorata u Maroku. Uz nezamislive prevare i pomoć prijatelja sumnjive reputacije, stvara novi identitet i uspeva da pokrene otmen salon u kojem se brine za klijente nejasnog porekla, kao i one pouzdane.
Otad,

pošto je španski rat taman okončan a evropski samo što nije počeo, sudbina glavne junakinje povezuje se sa šačicom istorijskih ličnosti, među kojima se ističu Huan Luis Bejgbeder – zagonetni i slabo poznat ministar inostranih poslova sa početka Frankove diktature, ekscentrična Rozalind Foks, njegova ljubavnica, i pomorski ataše Alan Hilgart, šef britanske obaveštajne službe u Španiji za vreme Drugog svetskog rata. Oni će je zajedno gurnuti u odvažnu obavezu zbog koje će tkanine, šavovi i mustre njenog zanata postati vidljiv paravan nečeg mnogo zamršenijeg i opasnijeg.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 779 str.; 978-86-6457-328-3;