knjizara.com
Vizantijsko bogoslovlje
istorijski tokovi i dogmatske teme

Jovan Majendorf (autor)

Vizantijsko bogoslovlje
rasprodato

U trenutku kada smo opkoljeni predrasudama starih i novih vernika i kada mislimo da znamo sve o hriscanstvu (o kome najmanje znamo upravo tada kada pomislimo da smo spoznali sve), delo Jovana Majendorfa "Vizantijsko bogoslovlje" (Istorijski tokovi i dogmatske teme), pravi je citalacki izbor. Majendorf je bio jedan od najznacajnijih pravoslavnih bogoslova u drugoj polovini XX veka, a siroko obrazovanje stekao je studirajuci u Parizu, na Sorboni i Sv. Sergiju. Tokom zivota predavao je na Akademiji Sv. Vladimira u Njujorku.

Majendorf smatra da je zadatak pravoslavnog bogoslovlja da svedoci o onome sto je u hriscanstvu sustinsko i neprolazno, bez obzira na socijalne strukture ili istorijske uslove. U ovom delu, on objasnjava da crkva mora da ostane ono sto jeste - mesto gde covek ima pristup istini, kao i autenticnoj slobodi u Bogu, jer nas, po Bibliji, "jedino istina cini slobodnima".
"Vizantijsko bogoslovlje" objavio je "Plato", a za prevod sa engleskog pobrinuo se Jovan Dj. Olbina.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vizantija , Pravoslavna teologija
Ostali naslovi iz oblasti: Pravoslavlje

Izdavač: Kalenić - Izdavačka ustanova Eparhije šumadijske; 2008; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 317 str.; 978-86-84183-22-6;