knjizara.com
Viking 2 - Brat po zakletvi

Tim Severin (autor)

Viking 2 - Brat po zakletvi
rasprodato

Drugi deo Vikinške trilogije – epske istorijske avanture u svetu ispunjenom nordijskom mitologijom i ubilačkim zavadama.

London, 1019. godine: prošlo je nekoliko meseci otkad je Torgils pobegao iz ralja Irske crkve, ali samo zato da bi se ponovo obreo u zamršenim okolnostima, ovoga puta u ćudljivoj ljubavnoj vezi sa Elfgifu, ženom Knuta Velikog, vladara Engleske, jednog od najmoćnijih ljudi vikinškog sveta. Strasna veza između dvoje različitih ljubavnika počinje da se razvija, što izaziva neočekivane posledice...

Prisilj

en da beži iz kraljevstva, Torgils se udružuje s Gretirom, prestupnikom i izopštenikom kog se svi plaše zbog njegove promenljive ćudi i nasilnog ponašanja. Njih dvojica postaju saputnici i braća po zakletvi koja ih vezuje i posle smrti.

Putujući iz ledenih predela naroda koji se kreće na skijama i trguje krznima, pa velikom rekom što vodi do Miklagarda, kraljice gradova, Torgils mora da upotrebi svu svoju domišljatost kako bi preživeo među krivotvoriteljima što kuju lažan novac, darežljivim lovcima, trgovcima robljem... Da bi konačno, u Konstantinopolju, prisustvovao krajnjoj osveti...

U Bratu po zakletvi nastavljamo neverovatno putovanje drevnim svetom prepunim sjajno izgrađenim likovima koji nezasito žude za bogatstvom i slavom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ostale engleske književnosti, država Komonvelta, Kanade, Australije
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 367 str.; 978-86-521-0370-6;