knjizara.com
Viking 1 - Odinovo dete

Tim Severin (autor)

Viking 1 - Odinovo dete
rasprodato

Devetsto devedeset deveta, godina pre prvog milenijuma, označava rođenje Torgilsa Leifsona, sina Leifa Srećnog i Torgune, tajanstvene irske plemkinje obdarene šestim čulom. Gotovo kao da je siroče, Torgilsa su na Islandu i Grenlandu odgajali različiti staratelji koji su ga učili prastarim običajima i upozoravali ga na navalu Belog Hrista u zemlju starih bogova.
Još kao dete stigao je do Vinlanda, najudaljenije tačke na zapadu, samo da bi postao svedok užasnog pokolja koji je predvodila njegova krvoločna tetka, a koji je potpuno opustošio njihovu vikinšku naseobinu. Na Islandu, na

šao se uklješten u krvnoj osveti između dveju suprotstavljenih porodica, a u Irskoj biva zarobljen u bici i prodat kao rob.
Torgils je junak bez čvrstih korena, bistar i prilagodljiv, čija sudbina leži daleko izvan poimanja onih kojima je okružen. Ovog Odinovog poklonika uzburkani događaji dovodiće na ivicu smrti u bici, od pošasti, ili u brodolomu...
Bazirana na vikinškim sagama i prepuna predivnih ponovo izmaštanih doživljaja i zadivljujućih likova, Viking – Odinovo dete predstavlja nov način pisanja istorijskih romana.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ostale engleske književnosti, država Komonvelta, Kanade, Australije
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 344 str.; 978-86-7436-984-5;