knjizara.com
Vesela matematika 2 CD

Miodrag Mićić, Nataša Malinić, Nebojša Danilović (autor)

Vesela matematika 2 CD
rasprodato

Multimedijalni disk "Vesela matematika 2" zapravo je interaktivna vežba kompletnog programa matematike za drugi razred osnovne škole, i to kroz igru "ne ljuti se čoveče". Obuhvata preko 2.000 zadataka koji najmlađim korisnicima omogućavaju lako i brzo učenje.
U ovoj verziji popularne igre igrači poene ne osvajaju okretanjem kockica, već rešavanjem zadataka, ne uz sreću, već znanjem. U zavisnost

i od nivoa znanja (tri nivoa), zadaci nose određene poene i imaju određeno vreme za rešavanje: što ih korisnik brže reši, osvaja više poena; ukoliko zadatke ne uspe da reši kompletno, dobija manje poena; za pogrešno rešen zadatak igrač mora da se vrati nekoliko polja unazad.
Zadaci su podeljeni po oblastima i podoblastima, tako da učenici mogu izabrati samo jednu temu i dobro je provežbati. U igri i vežbanju zadataka mogu učestvovati do četiri učenika, mada postoji i mogućnost da disk koristi samo jedan učenik: on tada može i sporije da vežba, jer dobija neograničeno vreme i izbor redosleda pitanja.
Lak i jednostavan rad u ovom programu obezbeđuje prosto i intuitivno korisničko okruženje, navigacija, kao i stotine zvučnih saveta.
Program nema instalaciju, a pri radu se koriste samo levi i desni taster miša.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Matematika za decu
Ostali naslovi iz oblasti: Matematika

Izdavač: Multisoft; 2005; 86-83473-17-1;