knjizara.com
Veliki pravni rečnik englesko-srpski - 100.000 terminoloških jedinica
Comprehensive Dictionary of Law : English-Serbian : more than 100.000 entries

Branko Vukičević (autor)

Veliki pravni rečnik englesko-srpski - 100.000 terminoloških jedinica
rasprodato

Na ukupno 1493 strane, u formatu 24 x 17 cm, Veliki pravni rečnik sadrži preko 100.000 leksikografskih jedinica. Autor na veoma pregledan i krajnje dosledan način, prema abecednom redu navodi izraze i termine iz registra specifčne i u velikoj meri praksom određene pravne terminologije. Za svaku leksikografsku jedinicu rečnik nudi adekvatan prevodni ekvivalent. Kada ista jedinica može da se prevede većim brojem prevodnih ekvivalenata, autor nudi sve prevodne ekvivalente, ali tako da je svaki ponaosob stavljen u manji kontekst, te je upotreba svakog prevodnog ekvivalenta u isto vreme i primer i prevod koji je pre svega očigledan, a potom i razumljiv.

O

buhvata krivično procesno pravo, građansko procesno pravo, privatno pravo, pozitivno pravo, međunarodno i unutrašnje pravo, javno i privatno pravo i termine vezane za propise EU i drugih oblasti prava. U odnosu na prethodno izdanje ovaj rečnik je dopunjen sa 1000 strana i veceg je formata a dopune su vrsene u proteklih šest godina.

Ovaj rečnik predstavlja krajnje originalan i nadasve neophodan doprinos tržištu. Iako prevashodno namenjen oblasti prevodilaštva u okviru pravne struke, Veliki pravni rečnik može predstavljati i koristan izvor za širu stručnu i akademsku javnost kako u Srbiji tako i van nje. Sem toga, u kontekstu Evropske zajednice, kao i u kontekstu potrebe usaglašavanja zakonskih propisa i normi sa istim u okviru pravnih normativa Evropske zajednice, očigledno je da je ovakav rečnik više nego neophodan.Veliki pravni rečnik autora Branka Vukičevića predstavlja vredan doprinos pravnoj struci i prevodilaštvu u okviru nje.

Rečnik će biti koristan pravnicima i licima koja se bave međunarodnim poslovima, sudskim tumačima, prevodiocima kao i u svim sektorima drzavne uprave jer je zapravo pravna ‘biblija’ i obuhvata veoma korisne terimine koji su povezani sa poslovnim i ugovornim temama i prevođenju uopšte.Englesko-srpski rečnik Veliki pravni rečnik, autora Branka Vukičevića predstavlja originalni autorski proizvod leksikografa sa dugogodišnjim iskustvom stečenim pre svega kao sudski tumač u Južnoafričkoj Republici i Republici Zimbawe, a potom i kao autor brojnih rečnika.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleski jezik , Englesko-srpski rečnici
Ostali naslovi iz oblasti: Rečnici

Izdavač: AGM knjiga; 2014; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 1493 str.; 978-86-86363-49-7;