knjizara.com
Vaše telo vapi za vodom

Ferejdun Batmangheliđ (autor)

Vaše telo vapi za vodom
rasprodato

Doktor Fereydoon Batmanghelidj (Dr B) je bio klasično obrazovan lekar koji je studije završio u Engleskoj, jedan od predavača mu je bio i čuveni Aleksandar Fleming. Kasnije se vratio u rodni Iran. Tokom svog boravka u iranskom zatvoru zbog političkih razloga, zaduženje mu je bilo, pošto je lekar, da pruža pomoć ostalim zatvorenicima. U zatvoru robijašima nisu bili dostupni skoro nikakvi lekovi, tako da je Dr B morao na razne načine da se snalazi.
Otkrio je da razne bolesti (najviše je imao iskustva sa čirevima i ostalim stomačnim problemima koji su bili najzastupljeniji u zatvoru) mogu da se leče samo pomoću dovoljnog unosa vode u organizam. Potrebna količi

na vode je 8-12 čaša dnevno. Tim tretmanom je lečio bolesti brže nego da je na raspolaganju imao lekove.
Posle izlaska iz zatvora se bavio istraživanjem uticaja vode na razna oboljenja, vodom je uspešno lečio pacijente koji su bolovali od čireva, astme (za svega nekoliko dana), artritisa, srčanih problema, zatvora, nervnih bolesti, dijabetesa i tako dalje. Došao je do zaključka da sve ove bolesti imaju isti uzrok - hroničnu dehidraciju tela i da je svaka bolest manifestacija dehidracije u određenom delu tela. Najveću pretnju dehidraciji organizma čine nedovoljan unos vode u telo i zamena vode korišćenjem gaziranih bezalkoholnih pića, kafe i čajeva.
Ova saznanja je pokušao na sve moguće načine da prezentuje nadležnim američkim zdravstvenim institucijama ali niko nije bio zainteresovan za to (uticaj farmaceutskih kompanija?). Zbog toga je krenuo u upoznavanje običnih ljudi sa njegovim otkrićem, pa je objavio nekoliko knjiga koje se bave ovom tematikom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Voda , Lečenje
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Hema-Kheya-Neye; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 177 str.; 86-84347-06-4;