knjizara.com
Uzvodno plivanje - razgovori sa Borom Draškovićem

Miloš Jevtić (autor)

Uzvodno plivanje - razgovori sa Borom Draškovićem
440 din
U korpu

Knjiga Uzvodno pilivanje, 70. u Kolekciji Odgovori, sadrži razgovore sa Borom Draškovićem koji su objavljeni krajem 2002. godine.
Knjiga je dobro prihvaćena i za nepunih šest meseci rasprodat je či-tav tiraž. To je ohrabrilo moje drage izdavače - Paršenon i Beograd-sku knjigu - da pripreme i drugo izdanje... Zahvalan sam im zbog takve odluke, što je nesumnjiva hrabrost u sadašnjim izdavačkim okolnostima. Otuda, odajem priznanje Momčilu Mikroviću i Srboljubu Miloševiću iz Partenona, kao i Milanu Tasiću iz Beogradske knjige što, za kratko vreme, već drugi put udružuju energije i objavljuju ovu knjigu.
Zahvalan sam i

reditelju Boru Draškoviću što se saglasio da se ponovo nađemo pred čitaocima.
Zahvalan sam i pozorišnom reditelju Miroslavu Trifunoviću, pred-sedniku Mioničke opštine, koja, već dugo, istrajava u organizovanju širokog i vrednog kulturnog života, u kome Mšiićevi dani zauzimaju važno mesto, podsticajno i za mnoge druge slične sredine.
Zahvalan sam i stalnim saradnicima - Radovanu Popoviću, Bori Draškoviću, Darku Tanaskoviću, Bogdanu Terziću, Jovanu Mićiću, Miodragu Jovanoviću, Tomislavu Marenoviću, Predragu Piperu, Vojislavu Nestoroviću-i Branku Stevanoviću - koje, sa ogromnim uva-ženjem, osećam kao porodicu Kolekcije Odgovori.
Reditelj Boro Drašković je ovom knjigom predstavio svestranost svojih stvaralačkih uverenja i aktivnosti, što će biti inspirativno i za ostale pozorišne radnike, posebno mlade, ali i za sve bira-niju pozorišnu publiku.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Partenon:Beogradska knjiga; 2. izdanje, 2004; ćirilica; 20 cm; 201 str.; 86-7590-064-3;