knjizara.com
Upravljanje ljudskim potencijalima

G. Desler (autor)

Upravljanje ljudskim potencijalima
rasprodato

NAJPRODAVANIJA KNJIGA O UPRAVLJANJU LJUDSKIM RESURSIMA KOJU MENADŽERI MOGU KORISTITI U SVAKODNEVNOM POSLU!

U današnjem globalizovanom svetu i modernim kompanijama nužno je poznavati ljudski faktor radi postizanja efikasnosti kompanija. Zato upravljanje ljudskim resursima, zvanje i potencijali, postaju sve značajniji i cenjeniji.

Udžbenik pristupa problematici upravljanja ljudskim resursima na jedan celovit i sveobuhvatan način deleći oblast na pet osnovnih celina. U uvodnom delu autor kroz upoznavanje čitaoca sa demografskim, tehnološkim i drugim trendovima objašnjava stratešku važnost ljudskih resursa i etike u upravljanju ljudima. Drugi deo s

e odnosi na regrutovanje i smeštanje novozaposlenih u organizaciju, a autor detaljno opisuje analizu posla, planiranje ljudskog kadra kao i proces testiranja, intervjuisanja i selekcije. Treći deo nazvan je testiranje i razvoj, a akcenat je na stalnim promenama u organizacijama, ali i izvan njih, na alatima upravljanja ljudskim resursima koji potpomažu razvoj i napredovanje zaposlenih u organizacijama. U delu o kompenzacijama autor objašnjava stratešku važnost nagrada za zaposlene, ali i organizacije, a u poslednjem delu se detaljno bavi odnosima sa zaposlenima.

Bogatstvo knjige leži u sveobuhvatnom pristupu, ali i primerima raznih globalnih i internacionalnih kompanija, kao i obrascima iz oblasti upravljanja ljudskim resursima koje čitalac može lako da koristi u praksi. Zato je knjiga namenjena ne samo studentima, nego i stručnjacima iz ove oblasti, kao i onima koji to žele da postanu. Dodatno, autor se u knjizi osvrće i na važnost ljudskih resursa u malim i preduzetničkim kompanijama što je retkost za ovakve tipove udžbenika. Globalno izdanje dopunjeno je kako bi sadržalo i proširenja koja su važna čitaocima van SAD-a.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Menadžment ljudskih resursa
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Mate; 2015; Broširani povez; latinica; 26 cm; 786 str.; 978-953-246-150-3;