knjizara.com
Upravljanje krizom preduzeća i banaka (sistemski i korporativni rizici)
strateški menadžment i biznis plan

Jovan Gorčić, Dragoslav Vuković, Miroslav Mihaljčić (autor)

Upravljanje krizom preduzeća i banaka (sistemski i korporativni rizici)
rasprodato

Kada su u pitanju preduzeća i banke, druga knjiga, koja je nastavak knjige "Upravljanje krizom - svet i mi", analizira mikroekonomsku proble-matiku upravljanja krizom u okviru makro-ekonomskih uslova delovanja krize.

Knjiga sadrži sledeća poglavlja: (1) Priprema preduzeća za neočekivane krizne događaje i upravljanje promenama; (2) Analiza kriznih situacija u preduzeću; (3) Uloga kriznog menadžmenta; (4) Izbor kriznih strategija; (5) Krizni biznis plan; (6) Upravljanje rizicima u krizi; (7) Upravljanje finansijama u krizi; (8) Upravljanje ljudskim resursima u krizi; (9) Monetarna politika i banke u krizi; (10) Razvoj banaka u krizi; (11) Aktuelna pitanja savremenog bankarstva i finansijska kriza; (12) Značaj i primena Bazela II za razvoj bankarstva; (13) Usko bankarstvo i dr.

Knjiga je od velike koristi ne samo za rešavanje krize već i za zdravo ekonomsko-finansijsko poslovanje na svim nivoima privređivanja. Ona je od koristi za sve tržišne privredne subjekte a posebno za preduzeća i banke, ali i za političare i državne organe koji kreiraju i kontrolišu primenu privrednog sistema i ekonomske politike u uslovima privređivanja i kada su krizni i kada nisu.
Iz recenzije Prof. dr Slobodan Anđelković

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomska kriza , Bankarsko poslovanje , Banke
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Proinkom doo; 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 345 str.; 978-86-82401-16-2;