knjizara.com
Umeće roditeljske ljubavi
o onome što nas povezuje

Volfgang Bergman (autor)

Umeće roditeljske ljubavi
rasprodato

Kako u svakodnevnom životu da zaštitimo i sačuvamo iskonsku roditeljsku ljubav, kao i dečju ljubav prema roditeljima? Kako da tu ljubav zaštitimo od društva koje je neprestano ugrožava, od užurbanosti i nemira svakodnevice savremenog čoveka, od sopstvenih zabluda u vaspitanju?
Volfgang Bergman u ovoj knjizi iznosi svoja dugogodišnja iskustva porodičnog i dečjeg psihoterapeuta i pokazuje šta zapravo znači umeće roditeljske ljubavi. Deca roditeljsku ljubav shvataju kao veliko obećanje koje roditelji moraju da ispune. Ne postoji ispravno ili pogrešno vaspitanje. Stoga Bergman go

vori o najvažnijim pitanjima i dilemama u vaspitanju: o autoritetu i povlađivanju, o različitoj ulozi majke i oca, o roditeljskoj brizi i o poverenju.
Ipak, najvažnija poruka ove knjige glasi: sve majke i svi očevi nose u sebi prirodan dar da vaspitaju svoju decu, jer on je plod duboke roditeljske ljubavi. Vođeni tom ljubavlju, roditelji svakog dana iznova otkrivaju koliko je – uprkos svim teškoćama – život sa decom lep.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo , Ljubav
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Laguna; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 265 str.; 978-86-521-0856-5;